Als bureau zijn we best aardig bezig maar we merken wel dat men zelf het idee heeft te kunnen ontwerpen en dan met name het in elkaar zetten van foeilelijke folders, advertenties, brochures en websites. Tjokvol informatie en op geen enkele wijze gekeken of de propositie wel helder overkomt. Alles wat je zelf maakt mag voldoen aan andere standaarden dan waar je een bureau voor inhuurt.

“de standaard ligt lager bij eigen gemaakt werk dan wanneer je een bureau inhuurt”

We merken dat ons plekje in het pand wat minder fijn zit als voorheen. De wens om zelf te gaan printen is er één die wij niet kunnen onderdrukken maar onze concullega’s in het pand maar moeilijk te begrijpen vinden. Toch zetten we de zoektocht naar een mooie digitale drukpers door. We besteden inmiddels behoorlijk wat werk uit aan concullega’s die al gewend zijn te printen. Met name transactionele data met af en toe een vleugje kleur er in bestaat natuurlijk al maar wij hebben de lat hoog liggen. Volledige persoonlijke marketing in te vullen door de klant zelf en te drukken in oplage 1 is het doel.

Twee dingen tegelijk doen is soms best lastig maar we besluiten onze zoektocht naar een digitale pers uit te breiden met een nieuw onderkomen waar hij ook daadwerkelijk kan staan. De bovenverdieping waar we dan zitten is best een mooie maar die pers naar boven krijgen gaat hem niet worden. Kortom een nieuw onderkomen is eigenlijk onlosmakelijk verbonden aan het plaatsen van een nieuwe pers.

Obdam en Canon zijn de uitverkorene na een lange zoektocht die ons van Monaco tot Obdam brengt. De eerste natuurlijk voor een printbeurs en de tweede omdat de panden daar nog te betalen zijn. De digitale pers en Pand zijn door behaalde resultaten uit het verleden vrij eenvoudig neer te zetten. Een tijd waarin de banken nog keken naar een goed plan en de slagingskans daarvan zullen we maar zeggen.

Een verhuizing en training later staan we in Obdam zelf onze gewenste uitingen te printen. De nieuwe pers van Canon blijkt niet alleen voor ons nieuw maar het Bolwerk Canon merkt ook dat hij eigenlijk nog niet klaar is om het veld in te gaan. Ondanks 400 storingen in de eerste twee jaar. Weten we toch mooie resultaten te behalen.

Het is alleen lastig werken als je gereedschap continue stuk is. Toch vergaren we steeds meer kennis over print en variabale data en passen dit steeds beter toe. De toekomst ziet er zonnig uit.